Maar weinig analisten hadden aan het begin van dit jaar kunnen zien aankomen dat de beurzen op overtuigende wijze een vervolg zouden gaan geven aan de stijgende trend. Over het algemeen werd er wel gerekend op hogere beurskoersen, maar de huidige beursrally was door maar weinig analisten voorzien. Goldman Sachs ziet zich, door deze indrukwekkende rally, ook genoodzaakt om haar koersdoelen naar boven toe bij te stellen.

De analisten van Goldman Sachs lieten aan het einde van 2020 nog weten dat ze een verdere beursstijging voor de S&P 500 index voorzagen. Destijds werd er een koersdoel van 4.000 punten afgegeven. Het jaar 2021 was nog geen maand oud of de zakenbank zag zich al genoodzaakt om dit koersdoel bij te stellen naar 4.300 punten. Inmiddels noteert de Amerikaanse beurs ruim 100 punten boven dat oorspronkelijke koersdoel.

Dit zijn de nieuwe koersdoelen voor de S&P 500 index

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank is de huidige beursrally een stuk overtuigender dan waar ze aanvankelijk op gerekend hadden. De koopdrang onder beleggers weet er voor te zorgen dat elke correctie in een mum van tijd wordt gerepareerd. Derhalve moet Goldman Sachs opnieuw haar koersdoel voor de S&P 500 index bijstellen.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Global Investment Research, zijn de nieuwe koersdoelen voor de S&P 500 index in beeld gebracht. De zakenbank rekent nu op een eindstand van 4.700 punten. Tijdens het volgende jaar zal de beursrally volgens de analisten iets gaan afzwakken, waardoor er aan het einde van 2022 bij de S&P 500 index sprake kan zijn van een notering van 4.900 punten.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar