De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs waarschuwt zijn klanten voor minder goede prestaties van een aantal bedrijven die lijden onder de strubbelingen tussen China en de Verenigde Staten van Amerika. Het zijn voornamelijk bedrijven die veel omzet draaien door verkopen in China. Net zoals Caterpillar en Nvidia, wiens aandelen maandag fors daalden.

Goldman Sachs wist ons eerder al te waarschuwen voor tegenvallende resultaten van Nvidia wegens de mindere verkopen in China. De zakenbank waarschuwt ons nu ook voor de prestaties van zes andere bedrijven die mogelijks hetzelfde pad als Nvidia zullen bewandelen de komende weken.

Op hun lijstje staan de volgende bedrijven: Broadcom, Micron Technology, Qualcomm, Qorvo, Skyworks Solutions en Wynn Resort. Deze bedrijven, samen met Nvidia, generen de helft van hun verkopen in China. Het is dus niet verwonderlijk waarom Goldman een waarschuwing geeft.

Daling

Het aandeel van Nvidia daalde maandag met 17 procent nadat het bedrijf een omzetdaling signaleerde voor het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat komt wegens verslechterende macro-economische gegevens en verkoopcijfers, voornamelijk omwille van de Chinese situatie.

Ook Caterpillar is de week niet goed gestart, maar liefst 9 procent naar beneden maandag omwille van de verhoogde Amerikaanse importtarieven en de negatieve Chinese economische vooruitzichten. De situatie weegt zwaar op de resultaten van het vierde kwartaal voor veel bedrijven.

De wereldwijde economische vertraging wordt door veel grote bedrijven aangehaald om hun lagere bedrijfsresultaten in het vierde kwartaal op te verhalen. Goldman Sachs raadt hun klanten aan om afstand te nemen van bedrijven met veel internationale blootstelling, vooral richting China.

Global tensions over trade policy and the economic relationship between U.S. and China will play a key role in the future relative performance of the baskets.

Om deze trend te ‘counteren’, vinden ze het geen slecht idee om aandelen van bedrijven te selecteren die uitsluitend handel drijven in de Verenigde Staten van Amerika, kwestie van het internationale risico te omzeilen. Verizon, CVS, Charles Schwab en Intuit staan op hun lijstje.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson – CC BY-SA 3.0 – Alpha Stock Images