Voor de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is het duidelijk, Chinese aandelen zullen tegen eind dit jaar gemiddeld met 24 procent gaan stijgen. Hun strategen verwachten dat de heropening van de Chinese economie door het versoepelen van de coronamaatregelen een grote impact gaat hebben op hun aandelenmarkten.

Alle ogen zijn gericht op de heropening van de Chinese economie nu dat hun streng coronabeleid wordt afgebouwd. Volgens zakenbank Goldman Sachs gaat de heropening van de economie leiden tot een sterk herstel met als gevolg dat de MSCI China index met 24 procent zal stijgen tegen eind dit jaar, aldus de strategen.

We believe the principal theme in the stock market will gradually shift from reopening to recovery, with the driver of the potential gains likely rotating from multiple expansion to earnings growth/delivery.

Chinese aandelen zijn opnieuw in een stierenmarkt terecht gekomen ergens rond het nieuwe maanjaar met de MSCI China index die 60 procent hoger noteerde ten opzichte van het niveau in oktober vorig jaar. De index is echter sinds zijn piek op 27 januari 8 procent gedaald.

Economische activiteiten

De MSCI China index trackt meer dan 700 Chinese bedrijven die wereldwijd op beurzen noteren zoals Tencent en BYD. Volgens strategen bevindt COVID-19 zich achter ons en tonen de recente PMI-cijfers aan dat de activiteiten in China aan het normaliseren zijn. Goldman Sachs verwacht dat de Chinese economie met 5,5 procent gaat groeien dit jaar.

Ze voorspellen dat de economische groei in Q2 en Q3 het sterkst zal zijn met toenames van 9 en 7 procent. Voornamelijk consumenten zullen de groei aandrijven want de Chinese gezinnen zitten op een berg cash van 437 miljard dollar dit jaar. Daarenboven lijkt het er op dat speculanten tuk zijn op Chinese aandelen gezien de noteringen en de positieve vooruitzichten.

Bronnen: Jihye Lee – CNBC

Foto: AK Rockefeller – FlickrCC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>