De strijd omtrent AI is losgebarsten, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Google CEO Sundar Pichai heeft mogelijk een verkeerde beslissing gemaakt door te snel op de proppen te komen met een concurrent voor OpenAI’s ChatGPT. Het aandeel ging na de aankondiging 9 procent lager en er kwam interne kritiek op Pichai. 

Werknemers van Google hebben hun ongenoegen geuit over het leiderschap van het bedrijf, met name CEO Sundar Pichai, over de aankondiging van de nieuwe chatbottechnologie van Google, Bard. Volgens interne bronnen gebruikten werknemers het populaire interne forum Memegen om hun kritiek te delen over de ‘overhaaste’ en ‘niet-Google-achtige’ bekendmaking.

Dear Sundar, the Bard launch and the layoffs were rushed, botched, and myopic. Please return to taking a long-term outlook.

De aankondiging van Bard kwam voor het evenement van Microsoft over hun integratie van OpenAI’s ChatGPT-technologie met Bing. Tijdens het evenement van Google was de demonstratie van Bard teleurstellend, sommige medewerkers waren zelfs niet op de hoogte van het evenement. Bovendien bevatte een advertentie voor Bard over onjuiste informatie.

Kritiek

De interne kritiek op Pichai en het leiderschap is hard. Maar ook beleggers en investeerders waren ontevreden en stuurden het aandeel van Alphabet 9 procent lager. Men vreest dat de positie van Alphabet ten opzichte van Microsoft is verzwakt omdat het lijkt dat Microsoft een stapje verder staat op vlak van artificiële intelligentie.

De kritiek van werknemers is extra hard omdat Alphabet onlangs ook heeft beslist 12.000 werkkrachten de laan uit te sturen. Ook hier werden er memes gemaakt op hun interne forum Memegen. Het beloven dus nog spannende dagen en weken te worden voor Alphabet.

Bronnen: Jennifer Elias – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>