Een belegging in GoPro kan de kostprijs van uw camera snel terugbetalen. Het aandeel GoPro heeft een ontzettend zwak jaar achter de rug. Maar daar kan wel eens snel verandering in komen. GoPro staat op het punt de markt voor drones aan zijn assortiment toe te voegen en dit kan de groei van het bedrijf een nieuwe wind bezorgen. In dat geval is de huidige beurskoers een koopje.

Superbelegger Andrew Keene verwacht alvast dat het aandeel GoPro op de beurs kan verdubbelen. Na een koersdaling van 70% is volgens Keene het aandeel te zwaar afgestraft en houdt het geen rekening met het potentieel van de verkoop van drones uitgerust met een camera. Gopro verkocht de laatste 12 maanden bijna 7 miljoen camera’s. GoPro heeft dus een zeer sterke merknaam. Dit kan ervoor zorgen dat de lancering van ‘Karma’ – de  GoPro drone – een instant succes kan worden.

DJI, de producent van de Phantom drone die de standaard in de industrie geworden is, zal dit jaar een omzet genereren van zo’n $1 miljard. De markt voor drones is dus al een miljarden business. DJI verkoopt zijn drones tussen $699 en $4.550 per stuk. Wanneer GoPro zich positioneert tussen deze prijsvork en de drones 10% van het totaal aantal verkochte camera’s zal uitmaken, dan is dit de extra omzet die het bedrijf zal genereren:

De meeste berichten over drones gaan tegenwoordig over het leveren van pakjes. GoPro richt zich echter op een andere doelgroep: amateur hobbyisten en sporters.  Deze markt wordt momenteel nog gedomineerd door DJI en het Franse Parrot, maar GoPro heeft een veel sterkere merknaam. De huidige drones hebben nog geen smartphone integratie, geen vluchtplannen of instant video.

Wanneer de GoPro drone een van deze toepassingen kan toevoegen, dan kan het een nieuwe hype creëren onder de droneliefhebbers. Drones kunnen GoPro terug op de kaart zetten. Anderzijds wanneer de lancering van ‘Karma’ op een flop zou uitdraaien, kan het de reputatie van het merk zwaar beschadigen. 2016 wordt dus een zeer belangrijk jaar voor GoPro.