Slim Beleggen is een fervent voorstander van goud, én van contrair beleggen. En dat levert in dit geval een dubbel feestje op. Verbaas u over wat wij onlangs lazen en vooral: doe er uw voordeel mee! Goud: jaren favoriet, in 2013 door (bijna) iedereen verguist, en nu weer terug in de favorietenrol. Dat stuivertje wisselen is uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dat geldt in ieder geval voor de financiële media in de VS. Op Yahoo Finance haalt het edelmetaal inmiddels de rubriek ‘Breakout‘ en dat an sich is al goed nieuws, en treffend ook in dit geval. David Lutz, hoofd ETF trading en strategie bij Stifel Nicolaus, signaleeert dat goud duidelijk de S&P 500 outperformed in 2014 en stelt dat goud ‘eindelijk eens door het 200-daags gemiddelde is gestegen’. Dat gebeurde voor het laatst meer dan een jaar geleden. Lutz somt een drietal redenen op waarom hij verwacht dat het edelmetaal nog verder kan stijgen en komt met een ambitieus koersdoel voor 2014.
Goud zal hierom (veel) verder stijgen
Lutz is bepaald bullish te noemen voor goud. Hij ziet het edelmetaal in de loop van dit jaar ‘gemakkelijk weer de $1.600 op de koersenborden zetten’. En dat niveau zagen we voor het laatst vóór het woord ’tapering’ opdook. Een aardig tijdje geleden dus!
>>>Lees hier onze Gratis GOUDGIDS als u meer informatie over beleggen in goud zoekt<<<
Nu komt de Stifel Nicolaus man niet ‘zomaar’ met $1.600 op de proppen als haalbare target voor dit jaar. Wij high lighten kort de drie voornaamste katalysatoren:
- De G20 omarmt sinds kort groei boven stringente bezuinigingen en dat betekent geld bijdrukken: altijd positief voor goud.
- De trend bij goud ETF’s is eindelijk gedraaid: beleggers investeren sinds deze maand per saldo meer dan zij onttrekken. En dat is voor het eerst in lange tijd.
- Zowel India als China laten stijgende (fysieke) goudaankopen zien en dat zal sterk doorwegen op de goudprijs.
Tot slot nog even dit: uit de CFTC’s “Commitment of Trader” reports bleek eind december dat handelaren het meest bearish op goud waren in tien jaar tijd. En dan doet één van Wall Street’s gouden regels zijn intrede: ‘de meerderheid heeft het zelden bij het juiste eind’. Contrair zijn loont écht. 😉