Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een belegging in het gele edelmetaal. Goud als beleggingsinstrument is tijdens de afgelopen jaren door veel beleggers naar de achtergrond verschoven. En dat is eigenlijk niet terecht, want goud presteert deze eeuw nog altijd beter dan aandelen.

Veel beleggers zijn van mening dat goud niet interessant is voor een belegging. Het gele edelmetaal wordt door veel beleggers nog steeds gezien als een bescherming tegen inflatie en tegen onrustige tijden. Het is min of meer een middel om het vermogen te beschermen. Maar, niet echt een middel om het vermogen te laten groeien.

Vooroordelen over goud zijn onjuist

Toch is die gedachte niet juist. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van Peter Brandt, te zien dat de goudprijs deze eeuw nog altijd beter presteert dan de S&P 500 index. Zo staat de teller bij goud op dit moment op een plus van 363%, terwijl de S&P 500 index genoegen moet nemen met een winst van 98%.

Wel is het waar dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 10 jaar beter wist te presteren dan de goudprijs. Dat is echter ook niet zo vreemd, want de goudprijs werd tijdens de afgelopen jaren geconfronteerd met een forse sell-off. Die tijden liggen echter mogelijk definitief achter onze rug, want de goudprijs staat aan de vooravond van een imposante uitbraak. En het gele edelmetaal beschikt nog over voldoende potentieel.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!