De Amerikaanse mijnbouwindustrie staat voor ingrijpende veranderingen met het nieuwe voorstel van de Biden-regering. Dit voorstel beoogt een herziening van een 151 jaar oude wet die de mijnbouw van goud, koper en andere mineralen op federaal grondgebied regelt. 

Mijnbouwsector absoluut tegen de royalties

Onder het nieuwe plan zouden mijnbouwbedrijven royalties moeten betalen aan de federale overheid op basis van wat ze uit de grond halen. Deze royalties variëren van 4% tot 8% voor hardrock mineralen. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op de winstgevendheid van mijnbouwbedrijven.

De mijnbouwsector is bezorgd en beweert dat het voorstel de doelstellingen van de president om de binnenlandse voorraad van mineralen veilig te stellen niet bevordert.

Het opleggen van royalties en het creëren van een verhuursysteem kunnen volgens hen verantwoorde mijnbouw belemmeren.

Milieugroeperingen willen meer maatregelen

Sommige milieugroeperingen verwelkomen het voorstel juist. Ze dringen er zelfs bij president Biden op aan verder te gaan om gemeenschappen, heilige plaatsen en waterbronnen te beschermen.

Allison Henderson, southern Rockies director van het Center for Biological Diversity, zei het volgende:

Deze bescheiden hervormingen zijn een goede eerste stap, maar ze zijn niet genoeg om ons water en onze gemeenschappen te beschermen.

Bron: Kitco
Foto: iStock