Tijdens de afgelopen maanden wisten de goud- en zilverprijs goede zaken te doen. Met name de goudprijs wist daarbij in positieve zin op te vallen. Tijdens de afgelopen drie jaar wist goud elk jaar beter te presteren dan zilver. Toch is het ‘kleine broertje van goud’ recent bezig geweest aan een inhaalbeweging. En die inhaalrace kan enorm belangrijk zijn voor de toekomst van beide edelmetalen.

Tijdens de afgelopen maanden wisten steeds meer beleggers de weg richting de edelmetalen te vinden. En dat is niet verwonderlijk, want de afgelopen tijd is de instabiliteit en politieke onzekerheid in de wereld alleen maar verder toegenomen. En goud en zilver hebben beide bewezen dat ze nog steeds prima kunnen fungeren als ‘veilige haven’.

Goud- en zilveraandelen hopen op een neerwaartse trendbreuk

Volgens technisch analist Chris Kimble, van Kimble Charting, moeten beleggers hopen op een trendbreuk. Hij deelde de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de Gold/Silver Ratio al ruim 8 jaar in de lift zit. Maar, tijdens de afgelopen weken heeft deze ratio het nodige terrein moeten inleveren als gevolg van de inhaalrace van de zilverprijs. En volgens Kimble kan een eventuele neerwaartse trendbreuk erg goed nieuws betekenen voor goud- en zilveraandelen. In het verleden wisten de goud- en zilveraandelen immers beide sterk te profiteren op het moment dat er bij de Gold/Silver Ratio sprake was van een neerwaartse trendbreuk.

Wat dat betreft kunnen goud- en zilverbeleggers deze grafiek maar beter nauwlettend in de gaten houden. Binnen de goud- en zilvermarkt kan alles namelijk razendsnel veranderen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!