Enkele jaren geleden hoorde je haast niemand spreken over goud- en zilvermijnaandelen. Dat is ook niet verwonderlijk, want lang hebben de goud- en zilvermijnaandelen in het zogenoemde ‘vergeethoekje’ gelegen. Tijdens de afgelopen vier jaar is dat beeld een stuk verbeterd, maar mogelijk moet de echte inhaalslag nog komen.

Het jaar 2016 stond in het teken van de opstanding van de goud- en zilvermarkt. Tijdens de eerste maanden van 2016 wisten de goud- en zilvermijnaandelen exponentieel in waarde te stijgen. De jaren daarna werd het echter steeds iets minder. Maar, aan het einde van 2018 kwam daar opnieuw verandering in. Toch is de kans groot dat de echte prijsrally nog moet aanbreken.

Is dit het moment om in goud- en zilvermijnaandelen te investeren?

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC wisten de goud- en zilvermijnaandelen onlangs een historische uitbraak te realiseren. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Mining Stocks-to-Gold Ratio onlangs officieel wist uit te breken. En dat was een bijzonder moment, want ruim 10 jaar lang vormde de weerstandslijn een struikelblok.

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC laat deze grafiek zien dat de echte prijsrally bij de goud- en zilvermijnaandelen mogelijk nog moet aanbreken. En in dat geval kunnen beleggers maar beter niet te lang wachten, want binnen de goud- en zilvermarkt kan alles erg snel gaan. Dat was tijdens de eerste maanden van 2016 immers ook het geval.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS