goud

De bekende financieel analist en trendvoorspeller Martin Armstrong heeft van zich laten horen. Armstrong voorspelt dat goud waarschijnlijk kan stijgen tot zo’n 5000 dollar per ounce naarmate mensen steeds meer het vertrouwen verliezen in overheden. Verder verwacht hij rond de herfst van dit jaar wereldwijd rellen en onrust. Dat zei Armstrong in een interview met USAWatchdog. ‘Goud stijgt wanneer men het vertrouwen in de overheid verliest. Dat heeft niets te maken met inflatie. Dus wanneer je je zorgen begint te maken over of de overheid wel zal overleven of over wie er zal gaan winnen, dát is wanneer goud stijgt’, zei Armstrong.

Daling voor goud op kort termijn

Op de korte termijn loopt goud volgens Armstrong nog het risico om onder de 1000 dollar per ounce te zakken, maar het zal een ommekeer maken als te tijd rijp is. Armstrong verwacht tegen die tijd dat goud een top zal vormen op 5.000 dollar per ounce. ‘We hebben het dan echt over een enorme ‘reset’ die eraan staat te komen. 300 jaar geleden waren dat de revoluties tegen de monarchie. Vandaag de dag wordt het een revolutie tegen de ‘zogenaamde democratie’. We hebben namelijk helemaal geen democratie.’ >>> Lees in onze Gratis Goudgids alles over beleggen in goud <<< Armstrong waarschuwde in het interview voor bubbels in de obligatiemarkten:

‘Dit keer lijkt het erop dat het gaat gebeuren in de obligatiemarkten. Er is sprake van een piek qua staatsobligaties waar de rentes nu zelfs negatief worden. Dat kan gewoon niet langer zo. We bevinden ons in een hoop problemen met deze overheden. Zo tonen onze modellen dat in 2020 het bedrag dat we aan rente zullen betalen om de schuld voordurend door te rollen, net zo fors zal zijn als het hele Amerikaanse defensiebudget. Op de langere termijn is dit duidelijk onhoudbaar en heeft dit duidelijke consequenties zoals een veel hogere rente in de VS en een veel zwakkere dollar.’

Hieronder vind je het volledige interview met de trendwatcher: