De goudprijs wordt vaak beïnvloed door bepaalde parameters. Hoewel het vertrouwen in het gele edelmetaal weer helemaal zoek is, duiden deze parameters op een nieuwe rally. Deze rally kan de goudprijs zelfs boven $1.400 brengen. Daar houdt bijna niemand rekening mee. Goud kan dan ook een lucratieve, contraire belegging worden de komende weken en maanden.

Begin mei kon je in deze blog lezen hoe de goudprijs het afgelopen anderhalf jaar verschillende keren ver onder het 200-daags gemiddelde dook waarbij banken gebruik maakten om hun short-posities af te bouwen. Hierdoor kon de goudprijs nu terugvallen tot $1.275 – $1.280. En dat is exact wat er gebeurd is.

Wanneer we naar deze ‘wash-out’-periodes kijken, duurde het de vorige keren 12 à 14 handelsdagen vooraleer de goudprijs terug boven het 200-daags gemiddelde noteerde. Daarin zijn we nu 8 handelsdagen ver en de goudprijs is weer op zoek naar de barrière van $1.300 om door te breken naar het 200-daags gemiddelde rond $1.310.

Renteverhogingen en de goudprijs

Maar er is nog iets waar de goudprijs rekening mee moet houden: de renteverhogingen van de Federal Reserve.

Sinds de eerste renteverhoging eind 2015 zagen we vaak hetzelfde patroon. In de aanloop naar de verwachte renteverhoging dook het gele edelmetaal lager om na de renteverhoging fors te stijgen. Dit gebeurde in 5 van de 6 renteverhogingen met rally’s van +6% tot +30%.

Speculanten en de goudprijs

Bewijsstuk 3 voor een nieuwe rally van de goudprijs: de goudcontracten van speculanten.

Het bruto aantal uitstaande contracten van de ‘Commercial, Large Speculator and Small Speculator’ bereikt een nieuw hoogtepunt met 195.000 contracten.

Nadat de contracten van deze speculanten in 2014 een hoogtepunt bereikten met 193.000 contracten, steeg de goudprijs 14% of een rally van $160. In 2015 bracht dat hoogtepunt met 187.000 contracten een rally van 11% of $120.

Conclusie

De wash-out van de banken, het nieuwe hoogtepunt in de contracten van de speculanten en de vermoedelijke nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve tijdens de meeting van 12 en 13 juni kan binnenkort een nieuw rally in de goudprijs in gang zetten die niemand verwacht.

Een rally van 10% zou de goudprijs opnieuw boven $1.400 brengen, iets wat maar weinig beleggers vandaag voor mogelijk houden.

Ontdek hier de populairste goudmijn onder $5 die miljardairs nu kopen.

Bron: GoldSeek

Foto Credit: iStock

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!