Afgelopen week werd en er in de media zowaar wat aandacht besteed aan de goudprijs. Het gele edelmetaal wist de grens van $ 1.300 te doorbreken en dat was wel een reden voor wat positieve aandacht. Onder de goudbeleggers is er sprake van een lichte euforie, want de afgelopen jaren zijn niet vlekkeloos verlopen. Zijn de ‘vette jaren’ voor de goudsector nu eindelijk aangebroken?

De afgelopen tijd werd al meer en meer bekend dat steeds meer beleggers een belegging in de goudsector wel weer zien zitten. Door de belangrijke uitbraak van afgelopen week kan die ‘koopdrang’ nog een extra impuls gaan krijgen. De goudprijs wist met name te profiteren van de twijfels die er zijn ontstaan over onder andere de groei van de Amerikaanse economie en de plannen van Donald Trump.

Zwakke dollar ondersteunt een hogere goudprijs

Volgens Luc Luyet, strateeg bij Pictet Wealth Management, zal de goudprijs ook volgend jaar boven het niveau van $ 1.300 blijven liggen. De goudprijs zal immers ondersteuning gaan krijgen van een zwakke Amerikaanse dollar. Hij verwacht dat er tot 2019 slechts twee nieuwe renteverhogingen zullen gaan komen. Daarnaast is het nog maar de vraag of de Amerikaanse inflatie structureel rond het 2%-doel van de Fed zal blijven noteren. Ook schat Luyet de kans klein in dat Trump een ‘boost’ gaat geven aan de Amerikaanse economie.

Al deze elementen zullen er volgens hem voor gaan zorgen dat de dollar de komende tijd zwak zal blijven. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de goudprijs normaal gesproken goede zaken weet te doen op het moment dat de dollar zwak is. Wat dat betreft mogen de goudbeleggers uitkijken naar betere jaren (aldus Luyet).

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!