De goudprijs kent tot nu toe een fantastisch beursjaar. Het gele edelmetaal noteert op dit moment ruim 16% hoger dan de slotstand van 2018. Daarnaast staat de goudprijs mogelijk aan de vooravond van een meerjarige uitbraak. Goudbeleggers kunnen daarbij het beste ook de Zwitserse Frank nauwlettend in de gaten houden.

Op dit moment hebben de goudstieren een pauze ingelast. Sinds begin september is er al sprake van een neerwaartse koersdruk bij het gele edelmetaal. Dat is op zich niet vreemd, want de goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden in korte tijd flink in waarde te stijgen. Wat dat betreft lijkt een adempauze dus niet meer dan logisch te zijn.

Uitbraak bij Zwitserse Frank zou goed nieuws betekenen voor goud

Chris Kimble, technisch analist bij Kimble Charting, deelde via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de goudprijs al ruim 30 jaar een soortgelijk koerspatroon bewandelt als de Zwitserse Frank. De Zwitserse valutamunt wist ook in het jaar 2011 een stevige top neer te zetten, waarna de munt geconfronteerd werd met een forse daling. Ook de Zwitserse Frank beukt op dit moment, net als de goudprijs, tegen een belangrijke weerstandslijn aan.

Volgens Kimble doen goudbeleggers er daarom verstandig aan om de Zwitserse munt nauwlettend in de gaten te houden. Op het moment dat de Zwitserse Frank opwaarts weet uit te breken, betekent dit goed nieuws voor de goudmarkt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!