goud De mood onder goudbeleggers is bar slecht en dat speelt de, gevaarlijk scheef zittende, shortende partijen alleen maar in de kaart. Laat u niet van de wijs brengen en profiteer. Beleggen is emotie: zeg goud en er komt direct een stroom aan reacties los en dan veelal niet in positieve zin. Ergens begrijpelijk, goud heeft immers zojuist het slechtste jaar sinds de jaren ’80 (!) achter de rug. Dat betekent dat na een zeer lange bull run een aantal beleggers tegen verliezen aankijken en dat is nooit leuk. Helaas, ook dat hoort bij beleggen. De krachten op de financiële markten zijn groot, evenals de belangen waardoor er soms de meest vreemde transacties plaatsvinden. Vreemd, voor een buitenstaander. Immers, wie verkoopt, wil graag de maximale opbrengst, toch..? Welnu, als er grote goudverkopen plaatsvinden op het rustigste moment van de dag, rücksichtslos, tegen élke prijs, dan is er iets bijzonders aan de hand. Wij durven best te stellen dat er dan bewust pogingen worden ondernomen om de psyche van goudbeleggers te slopen. Dit alles in de hoop uiteraard dat die de handdoek in de ring gooien en verkopen. En het moet (helaas) gezegd: dat spelletje werpt aardig zijn vruchten af. Veel beleggers geloven niet meer in goud: doel bereikt!

Goud: laat u niet van de wijs brengen

Wij hebben u laten zien dat de goudmarkt compleet scheef is getrokken. Voor wie het gemist heeft: neem een momentje de tijd om met eigen ogen vast te stellen dat hier een extreem scheve positie is ontstaan, eentje die hard, keihard gecorrigeerd zal worden. Wij gaan niet voorspellen wanneer, dat kunnen ook wij niet. Maar we weten wél dat hier de ideale voedingsbodem is gelegd voor ‘The Mother Of All Short Squeezes.‘ De goudmarkt heeft echt geen crisis nodig om wederom in vuur en vlam te geraken. Wie de afgelopen tijd is afgehaakt,heeft vooral de shortende partijen in de kaart gespeeld. Ook wie door het negatieve sentiment nu niet durft (bij) te kopen, helpt vooral de grote spelers die met hun grote papieren short posities proberen om goud nog lager te krijgen. Natuurlijk is het zo dat de papieren goudmarkt vele malen groter is dan de fysieke goudmarkt. Daarom kan er ook de extreme situatie ontstaan dat er 92 claims rusten op één en dezelfde troy ounce gold.

Durf contrair te denken én handelen

Kijk als belegger naar het sentiment: dat is bij goud op dit moment dramatisch slecht. Een dalende goudprijs, negatieve headlines, professionele partijen die zich sterk negatief uitlaten over de vooruitzichten. De honden lusten er geen brood van. Ervaren beleggers weten echter dat dat over het algemeen de momenten zijn om contrair te denken en handelen. Dat ingaan tégen het heersende sentiment uiterst lastig is, weten wij als geen ander. Maar wie van een afstandje de goud case nog eens onder de loep neemt, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat er weinig is veranderd aan het basis scenario. Er wordt nog steeds door centrale banken uit het niets honderden miljarden gecreëerd waardoor de waarde van uw spaargeld, ongemerkt, steeds verder uitholt. We willen nog wel een stapje verder gaan: geld printen is diefstal. En ú bent diegene die bestolen wordt. U leeft in een wereld waarbij u hard moet werken voor uw geld, terwijl een (centrale) bank datzelfde geld met één druk op de knop tevoorschijn tovert. Kijkt u vooral nog eens deze documentaire over een opvallend eerlijk en open bankier. Als u dat bekeken hebt, de waarheid over geld, úw geld, duidelijk wordt, dan snapt u ook waarom wij u telkens weer meegeven dat goud echt onderdeel van uw vermogen zou moeten zijn. Een belangrijk onderdeel zelfs wat ons betreft. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze GRATIS GOUDGIDS. Laat u vooral niet op het verkeerde been zetten door professionele partijen die u ongevraagd (‘gratis’) adviseren om uw goud en goudmijnaandelen van de hand te doen, terwijl zij zelf héél anders handelen. Zorg dat ú de lachende derde bent! Zoals de Amerikanen het zo fraai uitdrukken: ‘Stand Your Ground.’ Tot slot hebben wij nog een GOUDEN TIP voor u, een GRATIS gouden tip zelfs: koop eens een GOUDBANK