Op dit moment noteert de goudprijs een stuk hoger dan het dieptepunt dat in het jaar 2015 werd bereikt. Maar, de echte overtuiging in de goudmarkt ontbreekt op dit moment nog. Dit blijkt onder andere uit de goudmuntenverkopen. De ‘normale man’ koopt haast geen goudmunten meer en dat zorgt voor een flashback naar het jaar 2007.

Op dit moment zijn de meeste mensen geïnteresseerd in aandelen. En dat is op zich helemaal niet zo vreemd, want de aandelenmarkten hebben de afgelopen jaren een fantastische prestatie neergezet. En ook dit jaar doen de meeste indices het erg goed. Toch is het juist in deze tijd verstandig om niet zomaar de stroom aan mensen achterna te rennen. Er zijn namelijk genoeg sectoren die niet in de grote belangstelling staan, maar wel beschikken over enorm veel groeipotentieel.

Is dit het moment om te investeren in de goudmarkt?

Bloomberg heeft een onderzoek gehouden en dit onderzoek wijst uit dat de Amerikaanse verkoop van goudmunten op dit moment rond een dieptepunt beweegt. Op de bovenstaande staafgrafiek is dit in beeld gebracht. Voor het laatst hadden we in het jaar 2007 te maken met een dergelijke lage verkoop van goudmunten.

Het jaar 2007 is goed te vergelijken met het jaar 2017. Ook in dat jaar was de drang naar aandelen groot en als gevolg daarvan moesten de goudmunten het vergelden. Toch vormde dat wel het startsein voor een flinke rally bij de goudprijs. Tijdens de vier jaren die daarop volgde wist de goudprijs ieder jaar de aandelenmarkten te verslaan!

Gaat dat nu opnieuw gebeuren?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!