Zo zwak als aandelen er de laatste tijd bijliggen, zo sterk presteren de grondstoffen tegenwoordig. En niet toevallig steken de edelmetalen er met kop en schouders bovenuit. Goud (en zilver) komen uit een meerjarige consolidatie. We zitten momenteel op het einde van deze overgangsperiode, en de berenmarkt staat nu op het punt om te veranderen in een uitgesproken stierenmarkt.

Hieronder zie je de tienjarige grafiek van de goudprijs, die na de crash van 2011-2013 in een zijwaartse consolidatie zit.

Ondertussen veranderde de neerwaartse consolidatie in een opwaartse consolidatie, die nu stilaan op z’n einde zit. Als we deze formatie hebben afgerond, volgt een nieuw opwaarts parcours voor de edelmetalen.

Goud is als een goede wijn: zonder rijping, geen genot.

Dit consolidatieproces heeft zeker veel tijd en geduld gevergd van beleggers, maar de uiteindelijke opbrengsten zullen bijzonder lucratief zijn. Want de kansen liggen nog steeds voor het oprapen. Wij blijven immers hameren op de sector van de goudmijnaandelen. Daar zijn vandaag nog steeds de echte koopjes te doen.

En u hoeft ons niet te geloven, we laten u gewoon enkele grafieken zien die deze stelling onderlijnen.

Goudmijnaandelen vs Goud

De eerste grafiek is goudmijnaandelen (HUI) versus de goudprijs, over een periode van 20 jaar!

Twee opmerkelijke vaststellingen hier:

• De goudmijnsector is in termen van goud even goedkoop als op de historische bodem rond de eeuwwisseling (toen goud aan 250 dollar noteerde!).
• De goudmijnsector is in termen van goud met slechts 35% gestegen vanaf de bodem in 2016. In nominale termen is de HUI met 80% gestegen vanaf ons koopsignaal.

Goudmijnen zijn in termen van goud (nog steeds) spotgoedkoop.

Maar dat geldt eveneens ten opzichte van aandelen. Want hoe je het draait of keert, goudmijnaandelen zijn in de basis nog steeds aandelen.

Goudmijnaandelen vs Aandelen

We nemen hetzelfde perspectief erbij: de goudmijnsector afgezet tegenover de brede aandelenmarkt, over een termijn van 20 jaar.

Wie naar de bovenstaande grafiek kijkt, komt in feite tot dezelfde conclusies als bij de goudgrafiek:

• Goudmijnaandelen zijn relatief niet zo sterk gestegen sinds hun bodem in 2016;
• Goudmijnaandelen zijn even goedkoop als 20 jaar geleden.

Dus of je goudmijnaandelen bekijkt als een ‘play’ op goud, dan wel als een aandelensector, het maakt niet veel verschil.

Goudmijnaandelen zijn gillende koopjes!

Bron: Gratis Nieuwsbrief Slim Beleggen

Foto Credit: iStock

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!