De goudprijs zit al enkele weken stevig in de lift. Door de opgelopen spanningen op de financiële markten vluchten steeds meer beleggers naar een veilige haven. Dat goud in trek is, is ook terug te zien binnen de goudmarkt. De kans is zelfs groot dat de goudmijnaandelen de komende periode zullen gaan outperformen.

De goudprijs wist tijdens de handelssessie van gisteren weer boven de grens van $ 1.900 te breken. Dit is een belangrijke psychologische grens die voor het laatst in mei 2021 bereikt werd. Destijds werd het gele edelmetaal niet veel later opnieuw geconfronteerd met een dalende prijsbeweging. Deze keer zou het echter wel eens anders kunnen zijn, want het onderliggende plaatje lijkt met de dag te verbeteren. De kans is dus aanwezig dat de goudstieren binnenkort op weg gaan naar de recordkoers die tijdens de zomer van 2020 op de borden werd getoverd.

Goudmarkt is enorm kansrijk

Juist omdat de meeste goudmijnaandelen tijdens de afgelopen anderhalf jaar geconfronteerd zijn met een dalende prijsbeweging, biedt dit enorme kansen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de belangrijkste goudmijnaandelen ETF onlangs is uitgebroken ten opzichte van de S&P 500 index. Sinds de zomer van 2020 was er al sprake van een dalende trend, maar die trend is dus inmiddels ten einde gekomen.

Deze grafiek doet vermoeden dat de goudmarkt op dit moment weer in het voordeel is ten opzichte van de ‘normale’ aandelen. En door de dalende prijsbeweging van de afgelopen anderhalf jaar beschikken de goudmijnaandelen nog over voldoende potentieel. De vraag is alleen of beleggers dit op tijd zullen doorhebben. Juist binnen de goudmarkt kan alles namelijk razendsnel verlopen.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>