De goudprijs zit al enkele maanden gevangen binnen een dalende trend. Tijdens de zomer van 2020 wist het gele edelmetaal een stevige top neer te zetten en vanaf dat moment is de goudprijs met ruim 20% gedaald. Opvallend genoeg weten de goudmijnaandelen zich relatief gezien goed staande te houden.

Beleggers lijken vandaag de dag nog maar weinig behoefte te hebben aan goudaandelen. Tijdens de afgelopen maanden zijn deze aandelen langzaam maar zeker in het vergeethoekje beland. Als gevolg van de stijgende beurskoersen lijken beleggers maar weinig behoefte te hebben aan een ‘veilige haven’.

Voorspelt deze grafiek een trenddraai binnen de goudsector?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de goud- en zilverprijs onlangs door een belangrijke steungrens wisten te breken. Binnen de technische wereld wordt dit bestempeld als een ‘Bearish’ teken en de kans op een verdere koersdaling is in dat geval groot. Opvallend genoeg is de steunzone bij de belangrijke goudmijnaandelen ETF (GDX) nog steeds intact. Vooralsnog zien we dat ‘Bearishe’ teken dus niet terug binnen de goudsector.

Goudbeleggers lijken er verstandig aan te doen om de grafiek van de belangrijkste goudmijnaandelen ETF (GDX) nauwlettend in de gaten te houden. Mogelijk voorspelt deze ETF wel dat een trenddraai nabij is. En in dat geval is er nog behoorlijk wat potentieel binnen de goudsector te behalen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!