De goudprijs zit sinds de zomer van 2018 al flink in de lift. Tot voor kort wist het gele edelmetaal weinig te profiteren van de onrust die er op de financiële markten te vinden was. Tijdens de afgelopen drie weken is dat beeld echter compleet veranderd. Op maandbasis gemeten noteert de goudprijs fors hoger. En in verschillende valuta’s gemeten is er zelfs sprake van een nieuwe recordkoers.

Goud fungeert al decennialang als ‘veilige haven’. Volgens diverse analisten kan goud in geen enkele portefeuille ontbreken. Het gele edelmetaal wordt door deze analisten gezien als hoeksteen van de portefeuille. En die bewering lijkt vandaag de dag stevig onderstreept te worden.

Uitbraken bij de goudprijs in beeld gebracht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat de goudprijs in verschillende valuta’s gemeten onlangs al wist te stijgen naar nieuwe records. Op de bovenstaande grafiek is de goudprijs uitgedrukt in euro’s, Yens, Canadese dollars en Australische dollars. Op deze grafieken is te zien dat de goudprijs tijdens de afgelopen maanden krachtig wist uit te breken en dat sinds dat moment de goudprijsstijging in een hogere versnelling is beland.

Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens ook het record in Amerikaanse dollars gemeten (2011) verslagen wordt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!