Tijdens de afgelopen maanden hebben de meeste bankaandelen het niet gemakkelijk gehad. Eigenlijk staat de bankensector al sinds het begin van 2018 onder druk. Tijdens de afgelopen weken is die trend echter omgedraaid. En als gevolg daarvan zijn bankaandelen nu weer koopwaardig te noemen.

Er is een groot verschil waarneembaar tussen Europese en Amerikaanse bankaandelen. De Amerikaanse bankaandelen wisten namelijk tijdens de afgelopen jaren beduidend beter te presteren dan de Europese bankaandelen. De Europese bankaandelen hebben al jaren last van de historisch lage rente. En aangezien de Amerikaanse rentestand wel boven de 0-lijn beweegt, is het nadelige effect van een lage rente bij Amerikaanse banken een stuk minder aanwezig.

Amerikaanse bankaandelen kunnen de komende tijd gaan verrassen

Beleggers die willen investeren in Amerikaanse bankaandelen, kunnen dat doen via de Bank Index (BKX). Deze index bestaat uit tal van Amerikaanse bankaandelen. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Bank Index onlangs wist uit te breken. Sinds het begin van 2018 stonden de Amerikaanse bankaandelen onder druk, maar daar lijkt nu een verandering in te komen.

Volgens deze grafiek kan er een nieuwe beursrally van start gaan bij de Amerikaanse bankaandelen. En de kans is daarbij reëel dat de Amerikaanse bankaandelen de komende maanden beter zullen presteren dan de algemene aandelenmarkt (S&P 500 index).

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar