De markten staan op dit moment in vuur en vlam. Dit is overigens niet alleen het geval bij de aandelenmarkten, want de obligatiemarkt heeft bijvoorbeeld ook te maken met de nodige schokbewegingen. Overigens draaien de indices op een heel ongunstig moment van richting. 

Al twee weken lang heeft de beer volledig de regie in handen. In tegenstelling tot de eerste maand van dit beursjaar, komt de stier er op dit moment slechts mondjesmaat aan toe. Daarnaast is de ‘recordrace’ op een behoorlijk gevaarlijk punt ten einde gekomen. 

Dit plafond weet te zorgen voor dalende beurskoersen 

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de situatie op de aandelenmarkten onder de loep genomen. En de technische analist komt tot de conclusie dat alle belangrijke indices recent een plafond wisten te bereiken. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat onder andere de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en DAX index onlangs het bovenkant van het stijgende trendkanaal wisten te bereiken. 

Weet deze handelsweek voor meer schade te zorgen, of weet de stier de herstelbeweging in gang te zetten? 

Zo verdien je geld met beleggen in ALLE markten

Bij een dalende markt moet je je geld beschermen. In een stijgende markt moet je zorgen dat je de trein naar boven niet mist, en in een zijwaartse markt moet je je strategie aanpassen en heel actief gaan beleggen (hoog verkopen, laag kopen). In dit gratis e-boek leggen we uit hoe je moet beleggen >>