Het einde van het beursjaar is in zicht. De meeste zakenbanken sluiten binnenkort hun deuren. En als gevolg daarvan zullen de volumes tijdens de laatste handelsdagen erg laag zijn. De meeste beleggers kunnen terugkijken op een fantastisch beursjaar. De wereldwijde beurzen wisten namelijk tijdens dit jaar fors in waarde te stijgen. De vraag is alleen of die trend ook in het nieuwe jaar voortgezet gaat worden.

De traditionele eindejaarsrally is al enkele weken van kracht op de aandelenmarkten. Zo wisten de meeste indices tijdens de voorbijgaande weken te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Op Wall Street is er bijna dagelijks sprake van een ‘recordfeestje’. Toch is de kans aanwezig dat dit beursfeestje binnenkort ten einde komt.

Beleggers moeten rekening houden met tegenvallende beurstijden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Dow Jones index op dit moment geconfronteerd wordt met een 90-jarige weerstandslijn. Tijdens de voorbijgaande 70 jaar bewoog de Amerikaanse index altijd binnen het stijgende trendkanaal en net als in het jaar 2000 is nu opnieuw de bovenkant van het kanaal bereikt. In het jaar 2000 leidde dat tot een stevige trenddraai waarna de beurzen 10 jaar lang geconfronteerd werden met een dalende beweging. Inmiddels is er sinds de bodem van 2009 al 10 jaar lang sprake van een imposante beursrally.

Gezien het feit dat Wall Street de bovenkant van het belangrijke trendkanaal opnieuw bereikt heeft, moeten beleggers rekening houden met tegenvallende beurstijden. Tenzij de stieren uiteraard over voldoende kracht beschikken om deze stevige weerstandslijn te verslaan. Maar, dat zal zeker niet gemakkelijk worden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS