Het jaar 2017 was in vele opzichten een memorabel beursjaar. De aandelenmarkten wisten de stijgende trend intact te houden en op Wall Street wist de rally zelfs in een hogere versnelling terecht te komen. Weet de Bull Market ook in 2018 stand te houden?

Voor de traders onder ons was het jaar 2017 een ramp jaar. Traders zijn immers gebaat bij volatiele bewegingen en het jaar 2017 is de geschiedenisboeken ingegaan als het minst volatiele beursjaar ooit. Wat dat betreft is het dus te hopen dat we dit jaar wat meer vuurwerk te zien krijgen.

Zit deze beursrally nog maar in de beginfase?

Voor de doemdenkers die van mening zijn dat deze stierenmarkt binnenkort ten einde zal gaan komen, heeft Chris Kimble slecht nieuws. Hij deelde onlangs op zijn website, KimbleCharting, de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat we tijdens de afgelopen jaren zijn uitgebroken boven het zogenoemde ‘megafoonpatroon’. Dit patroon is tijdens de correctieve beweging aan het begin van 2016 nog positief getest.

Sinds het midden van de jaren ’80 hebben we al niet meer een dergelijk patroon gezien. Destijds wist de rally, na het uitbreken boven het megafoonpatroon, nog 15 jaar stand te houden.  Wat dat betreft heeft deze beursrally nog heel wat jaren te gaan.