De tussentijdse Amerikaanse verkiezingen liggen achter de rug en vanaf nu kunnen beleggers zich gaan richten op het laatste deel van 2018. Door de beursdaling van oktober zullen de stieren er alles aan willen doen om tijdens de laatste weken van het jaar een mooie prestatie af te leveren. De rust die langzaam terugkeert op de markten kan daar een belangrijk ingrediënt in gaan worden.

Steeds meer beleggers beginnen terug vertrouwen te krijgen in de markten. En dat is enerzijds wel opvallend aangezien de meeste donkere wolken nog steeds boven de markten hangen. Wat dat betreft is niet heel veel verbeterd. Beleggers handelen echter vaak op emoties en dan maken ze in het meest van de gevallen verkeerde keuzes. En dat leidt vaak tot pijnlijke verliezen.

Bull Market blijft voorlopig in stand

Overigens hebben de markten tijdens de afgelopen weken wel op de rand van de afgrond gestaan. Dat blijkt tenminste uit de grafiek die afkomstig is van The Lyons Share. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de MSCI EAFE Index onlangs de steunlijn heeft getest. En deze steunlijn is al sinds het begin van deze Bull Market (2009) intact. En aangezien deze index bestaat uit de belangrijkste aandelen van 21 ontwikkelde landen, mogen we wel zeggen dat dit een belangrijke test was voor het merendeel van de indices.

Overigens biedt deze positieve hertest geen enkele garantie voor verder stijgende beurskoersen. Wel heeft de stier bewezen dat het zich niet zomaar uit het veld laat slaan. En dat is gezien de paniek van de afgelopen weken bewonderenswaardig te noemen.