De Chinese beurs is tot nu toe een van de best presterende indices van het jaar. Zo wist de Shanghai index in ongeveer drie maanden tijd met bijna 30% in waarde te stijgen. En daarmee weet de Chinese beurs bijna twee keer zo goed te presteren dan bijvoorbeeld de S&P 500 index. En deze stijgende beweging zit mogelijk nog maar in de beginfase.

Tijdens de afgelopen maanden zijn beleggers opnieuw herinnerd aan het feit dat op de beursvloer alles razendsnel kan veranderen. Zo werden aan het einde van 2018 Chinese aandelen nog massaal gedumpt, terwijl vandaag de dag beleggers in de rij staan om een plekje binnen de Chinese aandelenmarkt te bemachtigen.

Chinese beurs profiteert van voortvarende handelsonderhandelingen

De huidige stijging is voor een groot deel te danken aan de lopende handelsonderhandelingen tussen de VS en China. Afgelopen weken is meermaals in het nieuws verschenen dat deze onderhandelingen voortvarend verlopen. Toch zijn Donald Trump en Xi Jinping nog niet tot een daadwerkelijk handelsakkoord gekomen.

Op technisch gebied is het plaatje tijdens de afgelopen weken aanzienlijk verbeterd. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, te zien dat de Shanghai Composite index tijdens de afgelopen handelsdagen opwaarts is uitgebroken. En daarmee is er een einde gekomen aan de dalende trend die sinds de zomer van 2015 van kracht was.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.