Juist in deze onzekere beurstijd bewijst goud waarom het terecht bekend staat als een ‘veilige haven’. Tijdens de afgelopen maanden wist het gele edelmetaal gestaag in waarde te stijgen. En het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de goudprijs weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En zelfs Wall Street kan deze prestatie niet bijbenen.

Tijdens de afgelopen jaren is de goudmarkt bij veel beleggers naar de achtergrond verschoven. Diverse beleggers waren van mening dat de goudmarkt niet interessant genoeg voor een belegging was. Inmiddels komen de meeste beleggers daar op terug. De goudmarkt is namelijk weer helemaal hot. En dat is ook niet verwonderlijk, want juist in deze tijd weet de goudmarkt een stabiel rendement te genereren.

Goud is helemaal niet saai

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de goudprijs op dit moment 24% hoger noteert dan een jaar geleden het geval was. De S&P 500 index moet het met een winst van ‘slechts’ 7% doen. Overigens mogen beleggers daar niet over klagen, want een aantal maanden geleden was er nog sprake van een negatief rendement van 20%.

Deze grafiek maakt wel duidelijk dat bepaalde vooroordelen over de goudmarkt rechtsreeks de prullenbak in kunnen. Juist in deze tijd bewijst het gele edelmetaal waarom zoveel beleggers zo gecharmeerd zijn van deze veilige haven. De ervaren beleggers zeggen niet voor niets dat goud de hoeksteen van de portefeuille is.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!