De wereldwijde aandelenmarkten werden tijdens de laatste handelsdagen geconfronteerd met de nodige beurszwakte. De stier lijkt even een adempauze te nemen na de gigantische herstelbeweging van de afgelopen weken. Toch is het nog maar de vraag of dit slechts een correctie is. Volgens sommige analisten hangen er nog genoeg donkere wolken boven de financiële markten.

Tijdens de laatste handelssessies werden de beurskoersen in negatieve zin beïnvloed door nieuws over de handelsonderhandelingen tussen de VS en China. De kans op een snel akkoord lijkt minimaal te zijn en als gevolg daarvan beginnen sommige beleggers argwaan te krijgen. Daarnaast brengt de naderende Brexit ook de nodige onzekerheid met zich mee.

Worden we dit jaar geconfronteerd met een beurscrash?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Uncle Rico, is te zien dat de herstelbeweging van de afgelopen handelsweken mogelijk slechts een laatste stuiptrekking van de stier was. Volgens deze grafiek bestaat er namelijk een sterk verband tussen de beursbewegingen van de afgelopen maanden en die van het jaar 1936/1937 (Dow Jones index).

En als dit verband intact blijft, dan moeten we ons grote zorgen gaan maken. In dat geval kunnen de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd worden met een gigantische beurscrash. In het jaar 1937 werden beleggers immers in amper 8 maanden tijd geconfronteerd met een beursdaling van ruim 50%.

Is dit het moment om de veiligheidsriemen tevoorschijn te halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)