De dollar kende een uitstekend 2018. Als gevolg van het strengere monetaire beleid van de Fed wist de dollar ten opzichte van alle andere wereldvaluta’s in waarde te stijgen. Die stijgende trend heeft echter dit jaar nog geen vervolg gekregen. En volgens een belangrijke grafiek hoeven we daar dit jaar ook niet op te rekenen.

Tijdens het eerste presidentsjaar van Donald Trump (2017) moest de dollar behoorlijk wat terrein inleveren. Voor Trump was dit een geweldige start van zijn loopbaan als president van de VS, want hij liet tijdens zijn verkiezingscampagne meermaals weten dat de dollar volgens hem veel te duur was. Vanuit die gedachte verliep het jaar 2018, waarin de dollar juist in waarde wist te stijgen, voor Trump een stuk minder rooskleurig.

Deze cyclus duurt tot eind 2020

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research hoeven beleggers dit jaar niet te rekenen op een sterke dollar. Tenminste, dat is wat hun onderzoek duidelijk maakt. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de dollar beweegt binnen een zogenoemd ‘Bearish Cycle’. En deze cyclus, die zich kenmerkt door een dalende beweging, duurt tot het einde van 2020.

Over de afgelopen 48 jaar heeft de dollar al zes keer eerder te maken gehad met een Bearishe cyclus. En tijdens alle keren was er binnen die cyclus sprake van een daling. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat de dollar op dit moment de geschiedenis niet aan haar zijde heeft.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven