De Duitse beurs is een van de weinige Westerse beurzen die dit jaar niet wist te stijgen naar een nieuw hoogtepunt. Voor het laatst wist de DAX index in januari 2018 een recordkoers op de borden te toveren. En het technische plaatje begint langzaam maar zeker steeds verder af te brokkelen.

De Duitse beurs staat al bijna twee jaar onder druk. De laatste recordkoers dateert uit januari 2018 en sinds dat moment is er heel wat veranderd. De reden dat de Duitse beurs minder goed heeft gepresteerd dan de andere beurzen, komt voornamelijk door de Duitse autoaandelen. Daimler, Volkswagen en BMW werden geconfronteerd met dalende koersen en dat heeft het nodige effect gehad op de DAX index.

Duitse beurs worstelt met een belangrijke weerstandslijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is het technische plaatje van de DAX index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Duitse beurs in de periode 2017/2018 een gevaarlijk ‘hoofd-en-schouderpatroon’ heeft neergezet. En dit patroon staat binnen de technische wereld bekend als een betrouwbaar toppatroon.

Tijdens de afgelopen week wist de Duitse beurs tevens af te ketsen van een belangrijke weerstandslijn. Het betreft de ‘neklijn’ van de hoofd-en-schouderformatie en tevens het hoogtepunt uit het jaar 2015. Volgens technische analisten zal de DAX index deze weerstand eerst uit de lucht moeten nemen om het technische plaatje te doen verbeteren. Dat technische plaatje wijst op dit moment namelijk nog steeds richting lagere koersen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.