De energiesector was tot voor kort de sector die door de meeste beleggers ontweken werd. Door de dalende olieprijs heeft deze sector tijdens de afgelopen jaren geen goede naam opgebouwd. Dat beeld kan echter binnenkort gaan veranderen, want een belangrijke grafiek laat zien dat er mogelijk een nieuwe Bull Market binnen de energiesector van start gaat.

De olieprijs werd tijdens het begin van de coronacrisis hard geraakt. In korte tijd daalde de prijs voor een vat ruwe olie naar niveaus die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Op een gegeven moment was er zelfs tijdelijk sprake van een negatieve olieprijs. Inmiddels is de olieprijs hersteld van de coronacrash en op dit moment is er sprake van de hoogste notering sinds het jaar 2019.

Deze historische uitbraak voorspelt een nieuwe prijsrally binnen de energiesector

De prijsstijging bij de olieprijs is ook terug te zien bij de prestatie van de energiesector. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat Oil & Gas Exploration and Production ETF tijdens de voorbijgaande maanden stevig in waarde wist te stijgen. Inmiddels noteert deze ETF net boven de weerstandslijn die al jaren van kracht is.

Mocht deze weerstandslijn door de oliestieren definitief doorbroken worden, dan zal er officieel een nieuwe stijgende beweging van start gaan. En in dat geval mogen we gerust zeggen dat de echte stierenmarkt voor de oliesector nog moet aanbreken.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>