Tijdens de afgelopen maanden heeft de goudmarkt het niet gemakkelijk gehad. De dalende goudprijs wist uiteindelijk te leiden tot een dalende beweging binnen de goudsector. Tijdens de afgelopen handelsweek werd echter het keerpunt bereikt, want met name tijdens de laatste handelssessies van de week wisten de goudmijnaandelen in positieve zin op te vallen. Een belangrijke grafiek laat zien dat een nieuwe (hogere) bodem gezet kan zijn.

De afgelopen tijd is de interesse in de goudmarkt stevig afgenomen. Dat is ook niet verwonderlijk, want deze markt wordt vaak gedomineerd door het sentiment dat op de financiële markten aanwezig is. En terwijl de beurzen hun recordhoogten steeds verder wisten aan te scherpen, werd de goudprijs geconfronteerd met een dalende beweging. Deze combinatie wist uiteindelijk te leiden tot een massale kapitaaluitstroom vanuit de goudmarkt.

Het technische plaatje voorspelt een nieuwe goudrally

Het keerpunt kan echter nabij zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, te zien dat de belangrijkste goudmijnaandelen-ETF hoogstwaarschijnlijk een nieuwe hogere bodem heeft neergezet. Tijdens de afgelopen handelsweek wist deze ETF immers op te veren vanaf de belangrijke steunlijn rond de grens van $ 31. Tijdens de afgelopen jaren gold dit niveau als een belangrijke weerstand, maar uiteindelijk werd deze grens in 2020 doorbroken en is het inmiddels al drie keer getest als nieuwe steun. Volgens de wetten van de technische analyse is de trenddraai dus compleet.

Volgens deze grafiek is de stijgende trend nog steeds intact zolang de Gold Miners ETF (GDX) boven de grens van $ 31 weet te blijven. Zolang daar sprake van is kunnen de goudmijnaandelen op weg richting de niveaus die tijdens de zomer van 2020 bereikt werden. En gezien de huidige koersen is dat voor de meeste goudmijnaandelen een potentieel van tientallen procenten.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>