De olieprijs wist tijdens de afgelopen week enorm goede zaken te doen. Als reactie op het besluit van Donald Trump om het nucleaire akkoord met Iran te verbreken, steeg een vat ruwe olie naar boven de 70 dollar. Zelfs als de olieprijs niet verder in waarde zal gaan stijgen, beschikt de energiesector nog over voldoende potentieel.

De beslissing van Donald Trump om de banden met Iran op te zeggen, kwam niet als een complete verrassing. Al wekenlang zinspeelde Trump op een verbreking van het nucleaire akkoord. Ook de Europese leiders, Macron en Merkel, konden Trump niet op een andere gedachte brengen. Ondanks het feit dat de markt dit besluit al grotendeels had ingeprijsd, wist de uiteindelijke beslissing nog wel een impuls te geven aan de olieprijs.

Energiesector is nog steeds ondergewaardeerd

Volgens Jeroen Blokland is de energiesector nog steeds ondergewaardeerd op basis van de huidige olieprijs. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, te zien dat er sprake is van een behoorlijke divergentie tussen de olieprijs en de S&P 500 Energy Sector Index (afgebeeld ten opzichte van de S&P 500 index).

Een dergelijke divergentie zien we haast nooit. Deze grafiek maakt duidelijk hoe erg de energiesector is afgestraft door de beleggers. Gezien de huidige prijs voor een vat ruwe olie, beschikt de energiesector nog over voldoende potentieel.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>