De euro heeft tijdens de afgelopen maanden wat waarde moeten inleveren ten opzichte van de dollar. Toch noteert de Europese munt nog ruim boven het niveau dat begin 2017 werd bereikt. Destijds werd er zelfs gesproken over een eventuele pariteit tussen de euro en de dollar. En die gedachte blijkt helemaal niet zo vreemd te zijn.

Sinds de inauguratie van Donald Trump heeft de dollar behoorlijk wat waarde moeten inleveren ten opzichte van de euro. Eigenlijk is hier geen goede reden voor te geven. Zo presteert de Amerikaanse economie bijvoorbeeld nog altijd beter dan de Europese economie. Tevens is de Fed bezig met het optrekken van de rentestand en dat leidt normaliter tot meer vraag naar dollars.

“De stijging van de euro is moeilijk uit te leggen”

Volgens de economen en analisten van Deutsche Bank is de stijging van de euro ten opzichte van de dollar ook haast niet te verklaren. Zeker niet wanneer we de EUR/USD vergelijken met de spreiding tussen het 5-jarige Amerikaanse schatkistpapier en het 5-jarige Duitse schatkistpapier (Bund).

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is te zien dat er al ruim 12 jaar sprake is van een sterk verband tussen de EUR/USD en het verschil tussen het Amerikaanse en Duitse schatkistpapier. Zoals op de grafiek te zien is, is het niet te verklaren waarom de euro op dit moment nog meer waard is dan de dollar. Gezien de spreiding tussen het Amerikaanse en Duitse schatkistpapier, zou dit immers andersom moeten zijn.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven