De S&P 500 index zit al maanden gevangen in een stijgend trendkanaal. Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de records zelfs nog verder aangescherpt. Wat dat betreft lijkt er dus weinig aan de hand te zijn. Toch ziet het onderliggende technische plaatje er een stuk minder rooskleurig uit. Beleggers moeten zelfs rekening houden met een forse beurscorrectie.

Op dit moment lijkt er weinig aan de hand te zijn. Zo is de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank aan het einde van deze maand een renteverlaging zal gaan doorvoeren. En dat is iets waar beleggers al een tijdje op hopen. Mede daarom zijn de aandelenmarkten tijdens de afgelopen weken ook zo hard in waarde gestegen.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Gezien het feit dat de S&P 500 index op dit moment rond haar recordkoers beweegt, zou je denken dat het technische plaatje er geweldig uit zou zien. Toch is dat niet het geval. Zo deelde Pietro Di Tora op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de S&P 500 index op dit moment beweegt binnen een zogenoemd ‘megafoonpatroon’.

Het probleem is dat we op dit moment aan de bovenkant van dit trendkanaal zitten. En volgens de wetten van de technische analyse zouden beleggers daarom nu rekening moeten houden met een beurscorrectie. En gezien de grootte van dit megafoonpatroon kan deze beurscorrectie behoorlijk heftig zijn.