Uiteindelijk had de S&P 500 index 16 handelsdagen nodig om in een officiële Bear Market terecht te komen (daling van 20%). In de complete geschiedenis hebben we zo’n snelle beursdaling nog nooit eerder gezien. Het vorige record was afkomstig uit het jaar 1929. De huidige beursdaling verloopt daarnaast veel sneller dan de beursdaling van het jaar 2008.

De wereldwijde aandelenmarkten lijden op dit moment zwaar onder het aanhoudende coronavirus. Via China is het dodelijke virus over de hele wereld verspreid. Dagelijks loopt de teller in een rap tempo op. Met name de situatie in Europa is zorgwekkend te noemen.

De huidige beurscrash is bijzonder te noemen

Het coronavirus weet er ook voor te zorgen dat de economische activiteiten beginnen af te nemen. De kans is bijvoorbeeld levensgroot dat Italië binnen enkele maanden tijd in een recessie beland. Door de nare economische gevolgen van dit dodelijke virus nemen beleggers afstand van de financiële markten.

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de huidige beursdaling een stuk rapper verloopt dan tijdens de vorige Bear Market het geval was. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat tijdens de crisis van 2008 de S&P 500 index er 240 handelsdagen over deed om met 25% in waarde te dalen. De S&P 500 index had nu voldoende aan slechts 16 handelsdagen. Deze grafiek maakt duidelijk hoe bijzonder de huidige beurscrash is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)