De euro zit in de lift. Dit is voor een groot deel te danken aan de tegenvallende macrocijfers die zijn verschenen vanuit de VS. Daarnaast klonk Draghi afgelopen donderdag een stuk minder mild dan waar analisten op gerekend hadden. Volgens een bekende technische analist is de euro zelfs officieel uitgebroken.

De euro heeft er een dramatisch jaar opzitten. In 2018 moest de euro versus de dollar flink waarde inleveren. Ook tijdens de eerste maanden van dit jaar wist de euro niet te overtuigen. Even leek het er zelfs op dat de euro weer op weg zou gaan richting de bodem van 2017. Maar, dat scenario lijkt nu niet meer van toepassing te zijn.

Is de Euro definitief uitgebroken?

Chris Kimble, van Kimble Charting, deelde via Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de euro op weekbasis is uitgebroken uit het dalende trendkanaal die sinds het jaar 2018 van kracht was. En daarmee lijkt de stier een belangrijk signaal af te geven. Ondanks het ruimhartige monetaire beleid van de ECB kan de euro mogelijk op weg gaan richting hogere regionen.

Overigens dient de uitbraak nog wel bevestigd te worden. Binnen de technische wereld vindt er vaak een zogenoemde ‘hertest’ plaats. Daar is sprake van als de oude weerstandslijn later getest wordt als nieuwe steun. En op dat moment is de trenddraai compleet.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger