Steeds meer beleggers raken overtuigd dat deze rally nog jaren zal gaan aanhouden. Uiteraard beschikken wij ook niet over een glazen bol die ons de toekomst voorspelt, maar we mogen wel zeggen dat het vertrouwen in stijgende beurskoersen op dit moment beangstigend hoog is. Daarnaast duiken er steeds meer signalen op die wijzen richting het einde van deze achtjarige Bull Market.

Lance Roberts, van Real Investment Advice, heeft aan aantal dagen geleden een uitgebreide analyse geschreven over de huidige situatie bij de aandelenmarkten. En uit zijn analyse komt ook naar voren dat de stierenmarkt binnenkort wel eens ten einde kan gaan komen. En dat heeft alles te maken met de handelingen van de Amerikaanse centrale bank.

De Fed kan gaan zorgen voor het einde van deze Bull Market

Tijdens de laatste toespraak van Janet Yellen (september 2017) werd duidelijk dat de Fed in de nabije toekomst acties wil gaan ondernemen om de gigantische balanspositie terug te dringen. In normale woorden houdt dit in dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort zal gaan starten met het verkopen van stukken die ze de afgelopen jaren, als gevolg van het stimuleringsbeleid, hebben opgekocht.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, is te zien dat het afbouwen van de Fed-balans grote gevolgen kan gaan hebben voor de aandelenmarkten. Zo zijn de aandelenmarkten met name flink in waarde gestegen op de momenten dat de Fed bezig was met het agressief opkopen van onder andere bedrijfs- en staatsobligaties (groen).

Laat deze grafiek daarom een waarschuwing zijn voor het gigantische Fed-verkoopgeweld dat ons te wachten staat!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)