Tot nu toe is de Nasdaq 100 index de grote winnaar van dit beursjaar. De techindex weet in positieve zin op te vallen. Tijdens de afgelopen handelsweken werden de records verder aangescherpt. Steeds meer beleggers zoeken hun heil bij deze techindex. Toch lijkt juist nu voorzichtigheid geboden te zijn.

De technologie- en internetbedrijven wisten tijdens de afgelopen maanden juist te profiteren van het coronavirus. Als gevolg van de overheidsmaatregelen kwamen veel mensen thuis te zitten. En deze sector speelde in op de veranderende vraag van de consument. Dit beeld is wereldwijd zichtbaar. Niet vreemd dus dat bijvoorbeeld een aandeel als Amazon dit jaar hoge ogen weet te gooien op Wall Street.

Weten de stieren deze weerstandslijn te doorbreken?

Een groot deel van de analisten is op dit moment uitermate positief gestemd over de kansen van de Nasdaq 100 index. Toch lijken beleggers er verstandig aan te doen om juist nu hun huiswerk goed te doen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Schism, te zien dat de Nasdaq 100 index de bovenkant van het trendkanaal heeft bereikt. En dit trendkanaal is al sinds het jaar 2000 van kracht. We mogen dus stellen dat de stieren over voldoende krachten moeten beschikken om deze weerstand te doorbreken.

Overigens heeft Jeff Bezos tijdens de afgelopen handelsweken veel van zijn aandelen Amazon van de hand gedaan. Dit deed hij overigens ook al aan het begin van dit beursjaar. Destijds had hij het gelijk aan zijn zijde. Gaat hij nu opnieuw gelijk krijgen?

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.