De Nasdaq 100 index werd tijdens de afgelopen twee handelsdagen geconfronteerd met een dalende beweging. Met name tijdens de eerste handelssessie van de week was er wat angst onder de beleggers te bespeuren. Aanvankelijk wist de techindex nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers, maar uiteindelijk werd de handelsdag lager afgesloten.

De meeste technologie- en internetaandelen hebben de coronacrisis al lang achter de rug liggen. In enkele maanden tijd wist de Nasdaq 100 index te herstellen van de ‘coronacrash’. En door middel van deze imposante beursrally werd nogmaals aangetoond hoe sterk de techindex op dit moment is. Niet vreemd dus dat de technologie- en internetaandelen al jarenlang tot de lievelingetjes op de beursvloer behoren.

Zijn de stieren sterk genoeg om deze weerstand te doorbreken?

Ondanks de fantastische beursprestatie van de afgelopen jaren moeten beleggers de realiteit niet uit het oog verliezen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Nasdaq 100 index op dit moment in de buurt beweegt van een belangrijk weerstandsniveau. Rond koers 11.300 ligt namelijk de 161,8% Fibonacciweerstand. Deze weerstand is gevormd door de top uit het jaar 2000 met de bodem uit het jaar 2002 te verbinden.

Volgens deze grafiek heeft de Nasdaq 100 index nog enige ruimte om verder in waarde te stijgen. Maar, het belangrijke weerstandsniveau is inmiddels binnen handbereik gekomen. En het is nog maar de vraag of de stieren sterk genoeg zijn om deze weerstand te doorbreken.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger