Al jarenlang weet de Nasdaq index hoge ogen te gooien op Wall Street. En zelfs de coronacrisis wist geen einde te maken aan de stijgende trend bij de techindex. Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de records verder aangescherpt. Toch moeten beleggers een belangrijke weerstandslijn niet uit het oog verliezen.

Een groot deel van de beleggers geeft al jarenlang de voorkeur aan de zogenoemde ‘techaandelen’. Het gaat veelal om groeiaandelen die het in zich hebben om in enkele jaren exponentieel in waarde te stijgen. Sinds de bodem van 2009 is de Nasdaq 100 index al met meer dan 900% in waarde gestegen. Wat dat betreft hebben deze beleggers dus het gelijk aan hun zijde.

Keren de beren terug op het beursspeelveld?

Toch moeten de ‘techbeleggers’ een belangrijke weerstandslijn niet uit het oog verliezen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Schism, te zien dat de Nasdaq 100 index al sinds het jaar 2009 beweegt binnen een stijgend trendkanaal. Meermaals werd daarbij de bovenkant van het trendkanaal bereikt. En daar is nu opnieuw sprake van.

Elke confrontatie met deze ‘weerstandslijn’ wist in het verleden te leiden tot een beurscorrectie. De forsere beursdalingen die we tijdens de afgelopen jaren hebben gezien werden ook allemaal in gang gezet nadat de bovenkant van het trendkanaal bereikt werd. Vreemd genoeg lijkt dus juist nu de beer in het voordeel te zijn.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger