Veel techaandelen werden tijdens de voorbijgaande handelsmaanden geconfronteerd met een serieuze prijscorrectie. Dat is ook niet vreemd, want als het beurssentiment verandert hebben juist deze aandelen het vaak lastig. Een belangrijke grafiek laat zien dat de techsector mogelijk zelfs haar beste tijd gehad heeft. En dat zou voor beleggers wennen zijn, want al jarenlang weten de techaandelen hoge ogen te gooien op de beursvloer.

Tijdens de afgelopen handelsmaanden was er sprake van een pessimistische beursstemming. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne wist te leiden tot zorgen op de financiële markten en ook de inflatiecijfers gaven weinig reden tot feestvreugde. Met name de kleinere aandelen werden tijdens de voorbijgaande weken gedumpt. En mogelijk is dit nog maar het begin.

Techaandelen kunnen het lastig gaan krijgen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat de techsector mogelijk een zware tijd tegemoet gaat. Op deze grafiek is de prestatie van de Nasdaq 100 index afgezet tegenover de prestatie van de S&P 500 index. Inmiddels is het hoogste niveau sinds het jaar 2000 bereikt en dat laat zien hoe sterk de techaandelen de afgelopen jaren gepresteerd hebben.

Toch hoeft dit geen reden voor feestvreugde te zijn, want als de geschiedenis zich weet te herhalen is dit juist het moment om voorzichtig te zijn. Het jaar 2000 stond namelijk in het teken van het uiteen knappen van de internetzeepbel en als gevolg daarvan hebben veel techbedrijven het beursspeelveld moeten verlaten. Wat dat betreft is het dus te hopen dat de geschiedenis zich deze keer niet weet te herhalen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar