We mogen wel zeggen dat er een optimistisch sfeertje rondhangt op de beursvloer. De meeste beleggers geloven in verder stijgende beurskoersen en helemaal in deze traditioneel goede beursperiode durft haast niemand te speculeren op een beursdaling. Wij hebben een grafiek gevonden die laat zien dat u beter maar niet té optimistisch kunt zijn.

De Amerikaanse centrale bank koos er aan het einde van het jaar 2014 voor om de geldkraan dicht te draaien. Vanaf dat moment kwam er een einde aan de monetaire verruiming die er voor had weten te zorgen dat de Amerikaanse aandelenmarkten vanaf het jaar 2009 exponentieel in waarde waren gestegen. De afgelopen jaren is het behoorlijk rustig geweest aan het Fed-front, maar daar gaat hoogstwaarschijnlijk binnenkort grote verandering in komen.

Deze grafiek onthult het grootste risico voor de komende beursmaanden

De leden van de Amerikaanse centrale bank hebben onlangs al laten doorschemeren dat de Fed binnenkort zal gaan starten met het afbouwen van de balans. Dit houdt in dat de Amerikaanse centrale bank de opgekochte stukken terug zal gaan verkopen aan de markt.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien dat dit ‘afbouwbeleid’ grote gevolgen kan gaan hebben voor Wall Street. De afgelopen jaren zijn de aandelenmarkten namelijk voornamelijk zo hard gestegen dankzij de geldinjecties van de Fed. Daar is niet alleen reeds een einde aan gekomen, binnenkort zullen de aanwezige stukken ook verkocht worden.

Is dit het moment om de veiligheidsriemen stevig aan te trekken?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)