De S&P 500 index wist onlangs terug te keren boven de magische grens van 3.000 punten. De stier lijkt dit jaar haast onvermoeibaar te zijn. Ten opzichte van de slotstand van 2018 noteert Wall Street op dit moment ruim 20% hoger. En er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die durven te speculeren op een beursdaling. Toch is de S&P 500 index bij een belangrijk kantelpunt terecht gekomen.

Technisch analist Chris Kimble heeft zich onlangs uitgelaten over de situatie rondom de S&P 500 index. Volgens de ervaren analist is de S&P 500 index bij een belangrijk kantelpunt terecht gekomen. En volgens hem moeten beleggers daarom de onderstaande grafiek nauwlettend in de gaten houden.

Wall Street heeft een belangrijk kantelpunt bereikt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje van de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index de bovenkant van het 30-jarige trendkanaal is genaderd. Tevens wordt de S&P 500 index op dit moment geconfronteerd met een belangrijk Fibonacci-niveau. Mocht de toonaangevende Amerikaanse index hier een top neerzetten, dan kan dat onheil betekenen voor de rest van de markt. Gezien deze grafiek moeten we dan namelijk rekening houden met een forse beursdaling.

Keren de beurzen in het jaar 2020 richting het zuiden?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS