De Amerikaanse beurzen wisten maandag goed uit de startblokken te verschijnen. Door het coronavirus werd ook Wall Street tijdens de afgelopen week geconfronteerd met stevige verliezen, maar steeds meer beleggers beginnen langzaam van die schrik te bekomen. En als gevolg daarvan komen de koopjesjagers alweer tevoorschijn.

Het coronavirus hangt zonder twijfel nog steeds als een gevaarlijke donkere wolk boven de financiële markten. Dat werd afgelopen maandag ook duidelijk. De Europese beurzen begonnen aanvankelijk goed aan de handelsdag, maar rond het middaguur was alle winst alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. De Amerikaanse beurzen wisten uiteindelijk wel dapper het hoofd boven water te houden.

Beleggers moeten deze steunlijn goed in de gaten houden

Volgens de analisten van The Lyons Share moeten beleggers een belangrijke steunlijn in de gaten houden. Op de bovenstaande grafiek is het koersverloop van de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de toonaangevende Amerikaanse beurs afgelopen vrijdag steun wist te vinden bij een belangrijke steunlijn. Deze steunlijn is al sinds het einde van 2018 intact. Met andere woorden: de beursrally blijft officieel intact zolang deze steunlijn in leven blijft.

Beleggers doen er dus verstandig aan om deze steunlijn nauwlettend in de gaten te houden. Mocht deze steungrens breken, dan ziet het technische plaatje er bijzonder ongunstig uit.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar