Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de records op Wall Street verder aangescherpt. Het optimisme is teruggekeerd op de beursvloer en mede daarom durven steeds meer beleggers weer in aandelen te investeren. Volgens diverse analisten breekt er een nieuwe beursrally aan. Toch ligt bij Wall Street nog een belangrijke weerstand in de weg.

De wereldwijde aandelenmarkten zitten weer in de lift. De optimistische handelsgesprekken tussen de VS en China stemmen beleggers tevreden. Het einde van het handelsconflict lijkt eindelijk in zicht te zijn. Volgens Trump kan er later dit jaar een allesomvattende handelsdeal worden gesloten.

Wall Street kan geconfronteerd worden met toenemende beweeglijkheid

De mannen van Crescat Capital LLC deelden onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index nog een belangrijke weerstand uit de lucht moet nemen alvorens de beursrally van start kan gaan. De toonaangevende Amerikaanse index heeft opnieuw de weerstandslijn bereikt en dat kan zorgen voor de nodige koersdruk.

Tevens is op de grafiek te zien dat de volatiliteitsindex juist de steunlijn is genaderd. En tijdens de afgelopen twee jaar vormde dat telkens het startsein voor een toenemende beweeglijkheid. En dat ging uiteraard telkens gepaard met de nodige berentikken op de beursvloer.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor berentikken?

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS