De zilverprijs beweegt al maandenlang zijwaarts. Ten opzichte van de slotstand van 2016 noteert de zilverprijs slechts enkele procenten hoger. Opvallend genoeg heeft de zilverprijs tijdens het afgelopen jaar een beduidend minder goede prestatie afgeleverd dan de goudprijs. Binnenkort gaat er echter een einde komen aan de zijwaartse beweging.

Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd zijn in een investering in de zilversector. De goudsector is op dit moment beduidend populairder. Dit is natuurlijk niet vreemd, want de goudprijs heeft simpelweg de afgelopen maanden een betere prestatie afgeleverd.

Zilverprijs heeft te maken met een steun- en weerstandslijn

Chris Kimble heeft vanuit technisch oogpunt de grafiek van de zilverprijs onder de loep genomen. De ervaren analist laat door middel van de bovenstaande grafiek (Kimble Charting) zien dat de zilverprijs binnenkort een richting moet gaan kiezen. Al maandenlang heeft de zilverprijs te maken met zowel een steun- als een weerstandslijn.

Volgens Kimble is dit het geschikte moment om de zilversector weer goed in de gaten te houden. Indien de zilverprijs afrekent met de weerstandslijn, kan deze sector gaan ‘outperformen’. Maar, mocht de steunlijn breken, dan kan er meer onheil op komst zijn.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!