De zilverprijs kent niet bepaald een goede februarimaand. Het zilveren edelmetaal noteert op dit moment enkele procenten onder de slotkoers van de eerste maand van het jaar. Toch is dit niet het moment om de zilversector links te laten liggen. Juist zilver zou de komende tijd kunnen gaan ‘outperformen’.

Chris Kimble, van Kimble Charting, onderzocht onlangs de zilversector. Volgens hem zijn er op dit moment maar weinig beleggers geïnteresseerd in een belegging in zilver. Dit is overigens niet verwonderlijk, want de zilverprijs heeft de afgelopen maanden niet bepaald een indrukwekkende prestatie neergezet. Toch kan daar in de nabije toekomst grote verandering in gaan komen.

Stijgende zilverprijs heeft een nog groter effect op de zilversector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Zilver/Goud Ratio op een interessant niveau is aangekomen. Tijdens de afgelopen 20 jaar wist de Zilver/Goud Ratio meermaals bij de steunlijn (1) terecht te komen en vanaf dat punt wist zilver telkens de jaren daarna te outperformen. Elke keer was er sprake van een zilverstijging van minimaal 20%!

Op het moment dat de zilverprijs met 20% weet te stijgen, is het effect binnen de zilversector nog vele malen groter. Zo zijn de meeste zilvermijnaandelen tijdens de afgelopen jaren ook veel harder afgestraft dan de zilverprijs zelf. Deze ‘overreactie’ vindt uiteraard ook plaats als de zilverprijs ineens flink in waarde weet te stijgen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER