Tijdens de afgelopen beursweek wisten de wereldwijde aandelenmarkten opnieuw goede zaken te doen. Soms lijkt het er wel op alsof de stieren onvermoeibaar zijn. Met name tijdens de twee laatste handelsdagen van de week gaven de stieren vol gas. Toch begint het onderliggende plaatje er een stuk minder rooskleurig uit te zien.

Callum Thomas, van Top Down Charts, heeft drie grafieken geselecteerd die volgens hem laten zien dat het onderliggende plaatje er steeds beroerder begint uit te zien. Op de eerste grafiek, afkomstig van See It Market, is te zien dat de MSCI ACWI index (bestaande uit 23 Westerse landen en 24 groeilanden) al maandenlang te maken heeft met een sterke opwaartse trend. Op deze grafiek is echter ook te zien dat steeds minder indices binnen deze index boven de 50 Day Moving Average bewegen. Met andere woorden wordt deze rally door steeds minder indices gedragen.

Loopt deze rally ten einde?

Op de tweede grafiek, afkomstig van See It Market, is te zien dat ook steeds minder indices te maken hebben met een zogenoemde ‘Golden Cross’. Een dergelijke ‘Golden Cross’ wordt vaak bestempeld als een erg ‘Bullish’ teken. Er is sprake van een ‘Golden Cross’ indien de 50 Moving Average de 200 Moving Average opwaarts doorbreekt.

Op de laatste grafiek, wederom afkomstig van See It Market, is te zien dat van het tegenovergestelde scenario – namelijk een ‘Death Cross’ – wel steeds meer sprake is. Tijdens het laatste deel van de rally in het jaar 2007 hadden we te maken met een soortgelijk scenario.

Voorzichtigheid is dus geboden!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)