In vijf jaar tijd heeft Zuckerberg van Facebook een werkelijke advertentiemachine gemaakt. De marketeers kunnen niet meer om Facebook heen en op Google na is Facebook dé marktplaats voor advertenties. En dat alles heeft de Facebook-beleggers geen windeieren gelegd.

Het meest interessante aan Facebook is dat met name een grote groep jongeren actief is op het sociale platform. En bedrijven spelen graag op jongeren in, omdat deze jongeren vaak gevoeliger zijn voor reclames.

facebook-1

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de advertentie-inkomsten voor Facebook het afgelopen jaar flink zijn toegenomen tot 26,9 miljard dollar. Uiteraard is Google nog steeds de absolute uitblinker met een omzet van 79,4 miljard dollar.

Facebook is gigantisch gegroeid

facebook-2

Op de tweede illustratie, afkomstig van Bloomberg, is nog beter in beeld gebracht hoe indrukwekkend de groei van Facebook de afgelopen jaren is geweest. In het jaar 2012 wist Facebook nog ‘slechts’ 4,3 miljard dollar aan inkomsten te genereren. In vijf jaar tijd zijn de advertentie-inkomsten dus met meer dan zes keer vermenigvuldigd!

Gezien deze illustraties is het niet verwonderlijk dat zoveel beleggers een zwak hebben voor Facebook. Zuckerberg heeft bewezen dat hij de concurrentie ver achter zich kan laten en dat hij van Facebook een werkelijke ‘cashcow’ kan maken.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger